Om oss

Essed erbjuder kvalitetsutbildningar inom vård och hälsa för både stora och små företag, organisationer och vårdinrättningar.

Ni finner de mest efterfrågade kurserna i vår kurskatalog, men vi anpassar och skräddarsyr även utbildningar och kurspaket efter era behov!

Kvalitet

Våra uppskattade instruktörer är handplockade utifrån sina personliga egenskaper och pedagogiska meriter. Dessutom har alla instruktörer både specialistutbildning och gedigen arbetslivserfarenhet från respektive arbetsområde, vilket gör utbildningarna både högaktuella och verklighetsförankrade. Instruktörerna ska kunna svara på dina frågor och komma med tydliga exempel från verkliga livet för att göra kurserna mer levande, intressanta och personliga.

De flesta av våra instruktörer har erfarenhet från utlandstjänstgöring vilket ger kunskap om hur man samarbetar i olika kulturella kontext. Vi uppmuntrar kritiskt tänkande och ser olikheter som en tillgång.

Alla våra instruktörer har gått Esseds egna instruktörsutbildning för att tillgodose att de håller en jämn och hög kvalitet, och de instruktörer som håller i sjukvårdskurser är självklart certifierade enligt Svenska HLR rådet.

Vi kvalitetssäkrar våra utbildningar genom att varje kursdeltagare får fylla i en utvärdering som analyseras efter kursens slut. Detta för att vi vill vara lyhörda för våra kunders åsikter, och vi ser det som en självklarhet att hela tiden sträva framåt för att leva upp till och överträffa våra kunders krav och förväntningar!

Våra kurser är på svenska men vi utbildar även på engelska vid förfrågan, och finns det behov av kurser på andra språk så är våra instruktörer vana vid att arbeta med tolk.

Mål

Utbildning inom vård och hälsa är en bransch som lockat många små aktörer, inte sällan med instruktörer som saknar utbildning på högskolenivå och specialisterfarenhet inom de olika utbildningsområdena. Essed har ambitionen att vara en mer professionell leverantör, med en hög nivå på alla våra instruktörer! Vårt mål är att ständigt ligga i framkant och erbjuda våra kunder de allra bästa utbildningarna, alltid enligt de senaste riktlinjerna. Syftet är att förmedla kunskap som skapar trygghet och handlingskraft till våra kursdeltagare. Ett exempel kan vara att våga och kunna agera innan ambulansen kommer i en akut situation. Vi vill att alla deltagare ska känna sig trygga och nöjda efter en utbildning hos oss!

Repetition och övning är nyckeln till kunskap.
Går ni en kurs hos oss tipsar vi er om hur ni ska minnas det ni lärt er, och om ni vill så hjälper vi er att hålla reda på när det är dags för repetitionskurs. Hos oss får ni kunskaper som ni minns länge, och som är lätta att omsätta i praktiken!